Aki nem ismerné: A VirtualBox egy nyílt forráskódú eszköz, virtuális operációs rendszerek kezeléséhez nyújt segítséget. Legyen szó Linux, Windows, Mac OS vagy régi DOS alapú operációs rendszerről, a program segít őket izoláltan, a gépünk operációs rendszerétől függetlenül (mint egy egyszerű program) telepíteni, kezelni.

Mi állíthatjuk be, hogy a meglévő hardvererőforrásokból mennyit "adunk" a vendég operációs rendszernek. A VirtualBox specialitása az adatmentés: Bármikor készíthetünk egy lenyomatot a feltelepített virtuális rendszerről. A VirtualBox ideális az új rendszerek, többek között a Chrome OS teszteléséhez!

>Betekintés a Chrome OS-be< 

A következőkben megtudhatjuk, hogy hogyan próbálhatjuk ki legegyszerűbben az új, rendszert a gépünk módosítása nélkül: 

Első lépésként készítsünk egy új rendszert a programon belül:

1chrome

Egy varázsló végigvezet minket az elvégzendő lépéseken:

2chrome

Mivel a Chrome OS Ubuntura épül, válasszuk a készítendő rendszer típusát is erre:

3chrome

A Google szerint a Chrome-nak minimum 128 mb memória kell, de ha nem akarunk lassulást (és megengedhetjük magunknak), akkor az ajánlott 512 mb-ot válasszuk!

4chrome

Töltsük le torrenten keresztül a Chrome OS VMWare képfájlját (.vmdk kiterjesztéssel), és adjuk hozzá a készülő virtuális oprendszerhez, mint merevlemezt:

6chrome

Ezt a varázslóban a "meglévő merevlemez" opció választásával végezhetjük el.

7chrome

Készen is vagyunk...

8-chrome

Indítsuk a rendszert:

9-chrome

ÉS jelentkezzünk be a Google felhasználónevünkkel és jelszavunkkal.

10chrome

Így fog kinézni:

11chrome

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr451570152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása