Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a legnagyobb kockafej összejövetel, a Simonyi Konferencia. Gyere el Te is, Numlock Holmes ott lesz! Regiszrálni itt tudsz, amivel akár Xbox+Kinect kombót is nyerhetsz!

http://konferencia.simonyi.bme.hu/hu 

"How-To az index.hu feltöréséhez

Gondolkoztál már azon milyen lehet hackernek lenni, biztonsági réseket keresni, szigorúan őrzött informatikai rendszerekbe behatolni? Egyáltalán hogyan fognál neki egy oldal meghackeléséhez? Az index.hu-t feltörni nem egyszerű feladat, ezért is bízták profikra. Nézzük meg, ők hogyan csinálták!

 

Iphone VS. Android

2011. Szinte csak érintőképernyős telefont lehet már kapni a szolgáltatóknál. Mindenki okostelefonnal sétálgat az utcán és mindig mindenre van egy szuper alkalmazás. Éppen ezért nekünk akiket kicsit is érdekel a programozás megfordult már a fejében, az hogy mobilra fejlesszen. Itt azonban egy komoly kérdésbe ütközünk. Melyikre?
 
 

Intelligens robotok extrém környezetben

Legyen szó elérhetetlen helyekről, embertelen körülményekről, a legújabb fejlesztésű robotok bárhol helytállnak. Az ilyen szerkezeteket gyakran használják veszélyes, bizonytalan kimenetelű műveletek végrahajtására. Emberéleteket menthetnek, túlélők után kutatva összedőlt épületek romjai között. Sokszor az idő is kritikus tényező, a robotnak magának kell meghoznia a megfelelő döntést, emberi segítség nélkül. Góczán Bence Szakkollégista, saját fejlesztésű robotján keresztül mutatja be neked ezen összetett szerkezetek legmodernebb újdonságait, a robotok önálló munkavégzési képességének technikai hátterét. A Simonyi Konferencián szereplő téma rejtelmeiről az előadót kérdezzük.

 

Már csak pár álmatlan éjszakát kell kibírnotok és indul a Simonyi Konferencia! Addig is egy kis étvágygerjesztő!  

 

Minden az Avatarral kezdődött...

 

Helyezkedj el, győződj meg róla, hogy a popcorn és a kóla elérhető közelségben van, told fel a szemüveget és engedd, hogy padlóba döngöljön a 3D. Az első pár lépés minden szokásos mozizáskor megvan, de az utolsó kettő egy új típusú élményhez vezet. James Cameron elindított egy lavinát, amely térben is betemet. A Na'vi-k hatalmas sikere után beindult a 3D filmgyártás és futószalagon érkeznek a látványosabbnál látványosabb mozik. A színfalak mögötti technológia azonban legalább annyira lenyűgöző, mint maga a 3D látvány. Merőben új megközelítést igényel a filmszakma felől..."

Érdekes előadások várnak rád, gyere el Te is!

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr32818905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása