A linkrövidítés veszélyes is lehet számunkra, hiszen ki tudja, hogy egy link éppen egy veszélyes vírusokkal teli oldalra, vagy éppen egy megbízható helyre mutat? A közösségi hálózatok terjedésével egyre gyakrabban kell használunk linkrövidítő szolgáltatásokat, hiszen mondjuk a Twitternél a 140 karakteres üzenetkorlát eléggé megnyírbálhatja a mondanivalónkat.

Egy hosszú link, egy linkrövidítővel (például magyar fejlesztők által létrehozott kul.hu segítségével) 113 betű helyett csak 19 betűre rövidíthető le. A rövid link, az átirányít minket a hosszú linkes oldalra:

http://numlockholmes.blog.hu/2010/01/17/kapcsoljuk_ossze_az_osszes_kozossegi_halozatot_es_uzenetkuldo_programokat

http://kul.hu/bdwm

A Untiny.me oldal épp ezért jött létre. Mielőtt betöltődne a kártevőkkel, vagy épp felnőtt tartalommal teli oldal megnézhetjük a webcímet, így mi dönthetjük el, hogy tényleg meg akarjuk tekinteni az oldalt vagy sem. A szolgáltatás majdnem az összes, 229 db linkrövidítő oldalt támogatja.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr951949734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.04.25. 14:06:33

ez nagyon nagy segítség ismét, köszönjük!

tóbiás · http://poorn.hu 2010.04.25. 17:21:19

a surl.hu nál csak be kell írni egy "s" betűt a linkbe. pl. normál linkkel: surl.hu/google és ugyan ez biztonsági oldallal surl.hu/s/google :) de szuper az említett oldal is. vagy ez: realurl.org/

numlockholmes 2010.04.26. 16:59:25

Wow ez a surl.hu saját fejlesztés? Látom itt statisztikák is vannak, és saját API :D

Kár, hogy frame-ket használ, bár így a fenti sávon csak egy kattintás és máris meg tudom osztani az anyagot...

Egy kérdés: Case-sensitive a generált rövid link? Mert kis- és nagybetűk is vannak benne.

tóbiás · http://poorn.hu 2010.04.27. 10:33:10

@baυxit: Szia! Igen saját fejlesztés. A frame dolgot egy kattintással el tudod távolítani a jobb oldali bezárás lenkkel(X). Egyébként az azonnali megoszthatóság miatt van az a "social bar" betéve. A kis és nagybetűket a random miatt nem lehet egy kalap alá venni. :) Viszont van egyedi rövidítés létrehozására lehetőség, stb... surl.hu/news

süti beállítások módosítása