A legtöbb embernek az internetböngésző indításakor a kedvenc oldala van beállítva kezdőlapnak. Nekem személy szerint egy teljesen üres oldal az about:blank a kedvencem, mivel mindig a hangulatomtól függ, hogy épp milyen oldallal akarok kezdeni. Ez legtöbbször a Facebook vagy egy hír-site vagy ahol az aznapi történésekről tájékozódhatok vagy épp az e-mail postafiókom. Egy ideig gondolkoztam azon készítek egy mini html oldalt ahova kirakom a legfontosabb linkeket, de ez elég ocsmány... Egyszercsak belebotlottam a fav4.org oldalba.

A fav4.org egy ideális startoldal. Kirakhatod a 4 leggyakrabban látogatott oldal ikonját, így egy szép letisztult felületet kapsz indításkor. Mivel a fejlesztők gondoltak arra, hogy az emberek 90 százalékának a kezdőoldala egy kereső, ezért a beállításoknál (jobb alsó kis ikon) kirakhatjuk a Google, Yahoo vagy Bing keresődobozai közül valamelyiket, de akár a Wikipédia keresést is állíthatjuk alapértelmezettnek. Nagyon szép letisztult felülete van.

 A másik startoldal a Google szolgáltatásait helyezi a középpontba. Az egy tény, hogy a Google körül forog a világ és a felhasználók nagy részének (10 ismerősöm közül 9 embernek) a Google.com a kezdőoldala. (Sőt láttam már olyat is, hogy nem a címsorba pötyögte be a kedves user a webcímet, hanem a Google-ba és ezen keresztül egy "átklikkeléssel" jutott el a kívánt weboldalra. Sokan azt sem tudják mi az a címsor, csak mennek a vakvilágba...)

Az élet a Google-nál elképesztő. Az is, hogy mennyi adatot kezel. Ott van egész eddigi levelezésem a Gmailben, ott van a naponta friss hírekért látogatott Google Reader, ott van a naptáram, a Google Calendar és még sorolhatnám. A Google Health még a végrendeletünket is tudja tárolni. :D

A lényeg, hogy született egy olyan kezdőoldal, ami a Google-ról szól. Google fanoknak kötelező. Nem, nem az iGoogle.com hanem jobb: gpanion.com A megjelenítendő Gugli szolgáltatásokat mi válogatjuk össze, ezen felül "egy füllel odébb" a jó öreg kereső is helyt kapott. Ha eddig valaki nem ismerte a keresőóriás összes szolgáltatását, az most megismerheti, hisz mint a 46 darab applikációhoz tartozik egy widget.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr192016934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.05.20. 00:49:03

én speciel az igoogléra szavazok
ottvannak a szemek középen,azok mindig felvidítanak:D
meg egy kattintásra látom, a kedvenc blogjaimon van-e újdonság

numlockholmes 2010.05.20. 00:56:50

Amúgy az a gond ezekkel a startoldalakkal, hogy akinek dinamikus IPcíme van annak másnapra elfelejti a beállításokat :(

awking 2010.05.20. 14:23:37

Ez a fav4.org oldal egy végletekig lehülyített Opera gyorshívó.

numlockholmes 2010.05.20. 14:31:09

A legtöbb böngészőben már szerencsére van gyorshívó, na de mi a helyzet a IE és Firefox userekkel - nekik lett ez kitalálva. Egy picit "sajnálom" az Operát, mert az összes jó ötletet tőle származik. Pl TAB-os böngészés, gyorshívó, az Opera Mini technológiája, amit a többi mobilböngésző is átvett stb...

Gépember · http://gepembernaploja.blog.hu/ 2010.07.15. 17:51:05

@baυxit:

A Foxosok használhatnak Speed Dial, illetve Fast Dial nevű kiegészítőket, hogy nekik is legyen "Operás" feelingjük.

addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/4810/
addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/5721/

Az Operások meg tetszőlegesen is beállíthatják a Speed Dial ablakaik számát:

magyaropera.blog.hu/2008/05/11/gyorshivo_elemeinek_a_szamanak_a_megvaltoztatasa

süti beállítások módosítása