A rendszergazdák körében oly ismert Windowsos eszköz, mint a Csoportházirend-szerkesztő - amivel felhasználónként adhatjuk meg a rendszerbeállításokat - is rejthet magában olyan nyalánkságokat amit egy vérprofi Windows-tweaker program is megirigyelne. A név kicsit túlvilági, de hasznos dolgokra lelünk. A legtöbben töltögetik a jobbnál jobbnak hitt optimalizáló programokat, a profibbja nekiáll egy kis registry hekkelésnek - viszont van ennél egy könnyebb módszer is a rendszerünk tuningolására, testreszabására.

A csoportházirend-szerkesztő programot úgy indíthatjuk el, hogy a Start Menübe begépeljük a gpedit.msc parancsot:

 

  Miután elindult a program kattintsunk a "felhasználó konfigurációja" pontra, ezen belül a "felügyeleti eszközökre". Ekkor az összes extra Windows beállítás kilistázódik, csoportosítva - nekünk csak a szemezgetés marad.

Ami nekem elsőre megtetszett az az Internetes keresés a Start Menüből szolgáltatás, ami alapból le van tiltva, nem is értem miért... Terjed az a megszokás, hogy a kezdőlap egy keresőoldal - na ezeknek az embereknek rövidíti le az életét ez a funkció, mert így a böngésző-ikonra való kattintás nélkül indíthatunk keresést.

Válasszuk ki a "Start menü és a Tálca" beállításait, és itt aktiváljuk a legelső szolgáltatást.

 

Ezentúl (a leggyorsabban) úgy is kereshetünk, hogy megnyomjuk a billentyűzeten a Windows-gombot, ami megnyitja a Start Menüt, begépeljük a kulcsszót, és kétszer rábökünk az Enter gombra. Ez elindítja keresést az alapértelmezett böngészőnkkel.


 

Olyan idegesítő dolgokat is kikapcsolhatunk itt, mint például a tisztogatni vágyó "Asztal karbantartása varázsló" ami 30 naponként kísért minket... Nem egy God mode, de részletesebb, mint a Vezérlőpult.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr692158171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása