Az év elején villámként futott végig a blogoldalakon a „felfedezés”: a Windows 7-ben is létezik a játékokból ismerős „god mode”, s egy egyszerű trükkel az átlagosnál sokkal nagyobb befolyást szerezhet a felhasználó a Windows testre szabásában, beállításában.

  Az elmúlt napok hisztériája lecsillapodni látszik, hiszen azért mégsem a forráskódhoz jut hozzá az ember, ha ismeri a részleteket, mindössze az történik, hogy minimális munkával egy mappába lehet gyűjteni az összes beállítási lehetőséget. Persze ez sem kevés, bár valószínűleg inkább csak a kockákat érdekli, akik pontosan tudják, mit akarnak, mivel járnak a változtatások, s számukra kényelmes mindezeket a módosítási lehetőségeket egyetlen helyről elérni. A próbálgatások alapján mára már világos, hogy a Windows 7-ben alkalmazható módszer a Vista esetében csak a 32 bites verziónál használható, 64-esnél rendszerhibát okozhat, s az XP-nél sem működik.



Maga az eljárás roppant egyszerű: létre kell hozni egy új mappát, majd át kell nevezni a következőre: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} (a GodMode helyett egyébként bármit lehet írni). Ha az átnevezés megtörtént, a mappa ikonja a vezérlőpultéhoz hasonlóvá alakul, s belépve a felhasználó megtalálja a beállítási lehetőségeket.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr701650537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása