A csapat neve Conspiracy. Magyar csapat. Szerintük: "A demoscene egy nemzetközi, non-profit számítógépes művészeti szubkultúra, melynek résztvevői demók készítésében jeleskednek. A demók olyan, programként futtatható animációk, amik a látványt és a hangzást valós időben állítják elő, azaz a számítógép mindent abban a pillanatban számol ki, amikor meglátjuk a képernyőn.

Az ok amiért mi demókat készítünk, az az, hogy arra használjuk a számítógépeket, amire valók, azaz valóban kihasználjuk az erőteljes számítási kapacitásukat.

A legnagyobb különbség a demoscene és más számítógépes művészeti ágak között, hogy a demók készítéséhez programozási ismeretek is szükségesek, csak így lehetséges, hogy maga a programkód, a grafikával és a zenével összeforrva egy látványos egészt, azaz egy demót alkosson. A lenti animáció mindössze 64 kb. Ez az alkotói módszer a demoscene lényege.

A demók lehetőséget adnak az embereknek, hogy megmutassák képességeiket, átadják művészi mondanivalójukat, elkápráztassák, vagy épp sokkolják a közönséget. Ez egy olyan művészi forma, ahol a számítógépek lényegéből adódóan a technikai tudás és a művészi megvalósítás nem választható szét."

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr561912501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SH4RK 2010.04.11. 22:35:31

Hm, nem semmi, amit itt összehoztak! :)
Bár a zene nekem elég rossz minőségű (de lehet, hogy csak a hangkarim nem szereti a midit...) :(

numlockholmes 2010.04.11. 22:45:40

Igazából fogalmam sincs mit esznek rajta, csak azért kapott egy bejegyzésnyi helyet, mert oly sokaknak tetszik (nekem nem) :D. Nem értek az ilyen művészeti maszlagokhoz inkább a látványra megyek. Nekem ez a kedvencem:

numlockholmes.blog.hu/2010/01/08/demoscene_gyongyszerm_andromeda_orb_stargazer

Vagy ha már a magyar Conspiracy csapatnál tartunk, akkor ez ami csak egy "invitation" bemutató, de sok állat rész van benne és a zenéje is jó:

numlockholmes.blog.hu/2009/09/25/demoscene_gyongyszem_conspiracy_function

süti beállítások módosítása