A linkrövidítés veszélyes is lehet számunkra, hiszen ki tudja, hogy egy link éppen egy veszélyes vírusokkal teli oldalra, vagy éppen egy megbízható helyre mutat? A közösségi hálózatok terjedésével egyre gyakrabban kell használunk linkrövidítő szolgáltatásokat, hiszen mondjuk a Twitternél a 140 karakteres üzenetkorlát eléggé megnyírbálhatja a mondanivalónkat.

Ez a hosszú link, egy linkrövidítővel (ez éppen egy szuper magyar szolgáltatás) 113 betű helyett csak 19 betűre rövidíthető le. Ha rákattintunk a rövid linkre, az átirányít minket a hosszú linkes oldalra:

http://numlockholmes.blog.hu/2010/01/17/kapcsoljuk_ossze_az_osszes_kozossegi_halozatot_es_uzenetkuldo_programokat

http://kul.hu/bdwm

Viszont nem látjuk, hogy hová is érkezünk a kattintás után. Egy hasznos Firefox kiegészítővel rábírhatjuk kedvenc böngészőnket, hogy kiírja nekünk a hosszú linket:

 A kiegészítő letölthető a http://www.longurlplease.com/ oldalról és a következőket műveli:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr671679435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása