A takarítóprogramokat nézegetve nem sokat találunk, amit ilyen feladatra terveztek. Mindegyik ki tudja üríteni a Temp mappákat, le tudják törölni a böngészőben felhalmozódott ideiglenes fájlokat, az automatikusan induló programok listáját is szerkesztgethetjük, vagy az installált programok között rakhatunk rendet.

De mi a helyzet avval a listával, ami akkor ugrik elő automatikusan, ha berakunk egy cd/dvd korongot a meghajtónkba? (innét az angol név: Autoplay list) Ha sok programunk van feltelepítve, akkor ez a lista nagyon hosszúra nyúlik, mivel mindegyikük be akar tenni ide egy kényelmi funkciót, amelyre kattintva az adathordozó tartalmától függően a megfelelő dolog (pl diavetítés a cd-n lévő képekből, vagy automatikus filmlejátszás) indul el.

Ezen hosszú listát az Autoplay Repair programmal szerkeszthetjük, amely a rendetlen, felesleges, vagy esetleg túl sok elemre feldagadt autoplay listát szépíti meg. Hasznos kis program. Segítségével le is tilthatjuk az automatikus indítást, így megakadályozhatjuk az így terjedő vírusokat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr551518790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigyibogyo 2009.11.16. 07:43:49

vannak meg offline terjedo virusok?:)

numlockholmes 2009.11.17. 21:06:42

Küldjek egyet? :D
(Ja akkor már online lenne... pff...)

süti beállítások módosítása