Ha egy hosszabb cikket szeretnénk kinyomtatni az internetről, a dolog nem is olyan egyszerű. Bannerektől, gomboktól, linkektől kell megszabadulnunk, ha nem akarunk felesleges papírhalmokat.

Egy csomó sufnituningos módszer létezik, hogy hogyan spóroljunk a nyomtatófestékkel. Szürkeárnyalatos nyomtatástól kezdve a "több oldal egy lapon" módszeren át a kicsi betűméret beállításáig.  Ezúttal itt egy hasznos weboldal, amely segít átalakítani a nyomtatni kívánt weboldalt spórolósabbá. Kiszedi a reklámokat, menüket stb...

A www.printwhatyoulike.com oldalt érdemes betenni kedvenc böngészőnk könyvjelzői közé, s ha nyomtatásra kerül a sor, előhívni. Adjuk meg a nyomtatandó oldal URL címét az Enter a url to start mezőben, majd kattintsunk a Start gombra (a legegyszerűbb, ha kimásoljuk a nyomtatandó oldal címét a böngésző címsorából, majd elnavigálunk erre az oldalra és egyszerűen beillesztjük a vágólapról az adott URL-t).

A megjelenő oldalon pillanatok alatt eltávolíthatjuk a nyomtatandó anyagból a nem kívánt részeket. Csak jelöljük ki egyenként a részeket (ekkor sárga színt kap) és kattintsunk rá a Remove Selected gombra a böngésző bal oldalán megjelenő gombsorban. Ha képeket egyáltalán nem szeretnénk nyomtatni, a Remove Images gombra kattintva egyetlen mozdulattal eltávolíthatjuk valamennyit. Ha úgy tetszik, nagyíthatunk a betűméreten, sőt, lecserélhetjük a betűtípust, és egy mozdulattal likvidálhatjuk az oldal hátterét is. Így a végére egy jól olvasható és takarékosan nyomtatható cikket kapunk. Íme egy próba kijelöljük, "rimúvoljuk", majd megkapjuk a csupasz nyomtatóbarát verziót:

Természetesen nem minden oldalon vagyunk erre rászorulva, például némelyiknél elegendő a cikk nyomtatása linkre kattintani a nyomtatóbarát változatért. De mivel ilyen lehetőség nem mindenhol van, érdemes kéznél tartani ezt az oldalt a könyvjelzők között, ha sokat nyomtatunk a netről.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr101448188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása