Egy osztrák zeneszerző és médiaművész olyan gépzongorát hozott létre, mely egy gyerek hangját utánozva, szinte érhetően fel tud olvasni angolul egy szöveget. A bemutatóra a Velencei Világ Fórum egyik rendezvényén került sor.

Peter Ablinger bécsi zeneszerző, a Wien Modern képzőművész csoport egyik alapítója különös performansszal rukkolt elő a 2009-es Velencei Világ Fórumon (World Venice Forum). Installációjában egy hagyományos zongorát alakított úgy át, hogy az egyes gombjait egy-egy számítógép által vezérelt kar nyomott le. Ablinger egy gyerekkel felolvastatta a Európai Környezetjogi Bíróság kiáltványát, majd a hangfelvételt átalakította midi szekvenciákká. Ezt játszotta le a gépzongorával.

A gyermekhangok sokkal magasabb fekvésűek, és így könnyebb őket midi hangokból kikeverni, de természetesen így is jelentős kihívás és először Ablingernek sikerült az emberi beszéd zenei hangszeren való szintetizálása.

Forrás: agent.ai

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr231437854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása