Online Tv adásokat a legegyszerűbben úgy kereshetünk, hogy felmegyünk az adott csatorna honlapjára és az "élő adás" szöveg után kutakodunk. Ha nem akarjuk keresgéléssel tölteni az időt, akkor hasznos honlap lehet a wwitv.com ahol csoportosítva találjuk az online adásokra mutató linkeket.

A televízió jelenlegi formájában haldoklik – ezt tudjuk. Megszűnni azonban nem fog, csak átalakul. Jön a digitális tévé, fontos szerepet kap az interaktivitás, és persze a reklámok, hirdetések is új eszközöket és felületeket találnak maguknak (miközben a jelenlegi, nem interaktív, őskorinak számító TV-reklámozási mód lassan kihal). Az új utak keresésének egyik népszerű változatát azok a különböző szoftverek jelentik, amelyek az online TV-adásokat gyűjtik egybe. Ezek esetenként többet adnak, mint egy egyszerű honlap!


Az Ahusoft ilyen alkalmazása jelenleg azaz egyik legígéretesebb. A szoftver több mint 2000 online tévécsatornát, és több mint ötezer rádiót tartalmaz – ígéri a honlap. Nos lássuk, mennyi igaz ebből. Az ingyenes változat letölthető innen, a mérete apró, mindössze három Mbájt. Installálás után kiderül, hogy a reklám nem túlzó: a Super TV-ben valóban több ezer csatorna található, persze hacsak nem beszélünk a világ összes nyelvén, akkor ezeknek csak a töredékét fogjuk tudni élvezni. Ugorjuk hát át az afganisztáni és a vietnami tévéken, és nézzük, ami minket konkrétan érdekel, azaz a magyar/angol/német nyelvű adásokat.

A szoftver kezelése borzasztóan egyszerű: egy hatalmas listát kapunk, amelyet ország vagy stílus (genre) szerint szűrhetünk. A jobb oldalon hungary-t választva az országlistából, majd az „apply filter” gombot megnyomva máris láthatjuk a magyar nyelvű kínálatot. Természetesen RTL Klub és Tv2 nem lesz (ismervén reagálási sebességüket, még kb. 15 év, mire rájönnek, hogy „jééé, ez az internet, hogy elterjedt…"), ellenben van Duna TV, M1, M2 és persze rengeteg apró, tematikus vagy éppen városi csatorna.

Ha a stílus szűrőt használjuk, a helyzet egy kicsit jobb: igaz, a magyar nyelv itt már kiesik, de egy zenei csatorna esetében ez nem akkor gond. Komédia, hírek, időjárás, zene, dokumentum kategóriák közül választhatunk, a kínálat elég bőséges. Nem számoltam össze, de nincs okom kétségbe vonni, hogy valóban megvan a 2000+ csatorna a szoftverben.

Aki az online RTL klubban is érdekelt, annak itt van egy link, amely egy amatőr éjjel-nappali stream adásra mutat, ahol élőben ézhetjük ezt az adót is (persze nem mindeig működik):

http://www.justin.tv/huntv/old
 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr991370027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bgsgabor 2010.05.30. 21:03:15

nagyon tetszenek ezek a fenyrajzok

süti beállítások módosítása