Számtalan remek ingyenes alkalmazást találunk szerte az interneten, köztük olyanokat is, amelyeket telepítés nélkül, azonnal használhatunk. Íme egy hely, ahol összeválogatva érjük el ezeket.

A telepítés nélkül futtatható alkalmazások első nagy előnye, hogy viszonylag megkímélik a rendszerünket. Nem szemetelik (annyira) tele a Registryt, és nem kell húznunk az időt a használatbavételük előtt még egy telepítő program futtatásával is. További előny, hogy ezeket az alkalmazásokat magunkkal vihetjük mondjuk egy USB memóriakulcson , s bárhol csatlakoztatjuk eszközünket egy windowsos géphez, a megszokott, megkedvelt alkalmazásainkat használhatjuk, közvetlenül a memóriakulcsról.

liberkey

Méretes lista

 

Korábban is mutattam már több helyet, ahonnan letölthetünk ilyen hordozható (portable) alkalmazásokat, de most egy kevésbé ismert lehetőségre is felhívjuk a figyelmet.
A Liberkey oldalán több mint 200 ilyen hordozható alkalmazás várja, hogy letöltsük őket. Kategóriákra osztva, átlátható módon, saját keretprogramba foglalva használhatjuk mindet, közvetlenül USB memóriamodulunkról.

liberkey

Kategorizált menü

 

Mivel az eszközök mérete változó, a csomagból is többféle van: választhatunk a Basic, Standard és Ultimate „kiszerelések” közül.
A Basicben - a cikk készültekor - a 28 legnépszerűbb alkalmazást találjuk meg, cserébe az egész elfér egy 256 Mbájtos memórián, míg az Ultimate 202 alkalmazást tartalmaz, és egy 1 Gbájtos memóriamodulra lesz szükségünk, ha magunkkal akarjuk cipelni. De a letöltött csomagból - a mellékelt telepítővel - mi magunk is könnyen összeválogathatjuk USB kulcsunkra azokat, amelyekre szükségünk van, és ettől kezdve az adott alkalmazások állandóan tettre készen várják az USB memórián, hogy elindítsuk őket, tetszőleges (windowsos) géphez csatlakoztatva.

liberkey

A frissítésekre sincs gond

 

Az alkalmazások pontos listája itt található. Biztonsági szoftverektől az rendszerkarbantartókon át a zene- és videolejátszókig mindent meglelünk benne.
Aki pedig folyamatosan nyomon szeretné követni, hogy milyen új alkalmazásokkal egészítik ki a válogatást, feliratkozhat a Liberkey RSS feedjére is.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr441466703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása