Ismerőseinkkel együtt töltött idő során sokszor villan a vaku, temérdek kép készül, amit meg szeretnénk őrizni az utókor számára. Legjobb esetben, ha szorgos emberről vagy túlbuzgó informatikusról van szó akkor megkapjuk a digitális képeket, vagy e-mailben, CD-n vagy esetleg egy kölcsönadott pendrive EEPROM celláinak mélyén. Mi a helyzet, ha egy számítógéphez nem értő egyén nyomogatta a fényképező exponáló gombját? Hogyan szerezzük meg tőle a képeket? Ha szerencsénk van, akkor mint egy az internetes trendeket követő egyén megosztja a fotókat egy közösségi szájton, például a Facebookon.

Ha hosszú volt a buli és túl sok kép készült, akkor ezeket egyenként letölteni, elnevezni hosszú és kínkeserves feladat. Ha kevesebb fotó készült még csak-csak elvégezzük a feladatot, de a webkettő vívmányai és a fejlett weboldalak segítségével az ember pár klikkeléssel csoportosan meg tud osztani egy jó rakat fotót a weben. Ez nekünk csak a jól megszokott háromklikkes "Jobbklikk, mentésmásként, OK" műveletsor monotonitását jelenti.

Szerencsére a picknzip.com website elvégzi helyettünk a piszkos munkát. Két kattintással tölthetünk le komplett albumokat, méghozzá összetömörítve. Miután engedélyeztük a hozzáférést az FB profilunkhoz, az oldal kilistázza az ismerőseinket. Egy emberre kattintva megjelennek az általa feltöltött albumok. Vagy egyenként választjuk ki a csomagolni kívánt képeket, vagy rámutatunk egy albumra, és pár pillanat múlva megkapjuk az összes fotót egy .zip fájlban letöltésre készen. Érdekes, hogy nem csak a zip, hanem a .pdf formátumot is választhatjuk, bár ennek nem sok értelmét, látom... (a web-programozó nem tudott mit kezdeni magával :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr312124360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása