A vDraw nevezetű ötletes játék az angol "voice draw" szó rövidítése, ami magyarul annyit jelent, hogy rajzoljunk hanggal. A Flash alapú webes program amit a linkre kattintva már el is érhetünk, a számítógépre csatlakoztatott webkamera mikrofonját, (vagy ha csak egy egyszerű mikrofon van a hangkártyánkba dugva, akkor azt) hívja segítségül.

A szabályok egyszerűek: A mély hang az óramutató járásával ellentétes irányba (balra) "kanyarintja" a folyamatosan előrehaladó vonalat. A közepes hangmagasságú hanggal mehetünk egyenesen, a magas hangokkal pedig az óramutató járásával egyező irányba (jobbra) kanyarodhatunk.

Elég nagy kihívás valamit lerajzolni, a képen látható alkotás épp egy kocsi akart lenni, de ha sokat gyakoroljuk a dolgot nagyon jó hangfestő válhat belőlünk. Jól el lehet szórakozni, főleg ha nem a hangunkkal, hanem a kedvenc zenénkkel festünk valamit: csak indítsuk el egy médialejátszóban a zenét, és a mikrofont helyezzük el a hangszórónk elé - nekem egy idő után periodikus ábrák jelentek meg, főleg ha komolyzenével kísérleteztem, mert pl a Dragonforce nevezetű power metal együttessel nem igazán tud mit kezdeni a program...

A játék indulásakor adjuk meg az engedélyt a megjelenő párbeszédpanelen a webkameránk / mikrofonunk használatára (Allow gomb):

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr971873566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása