A gép újratelepítése után nem szeretnénk kedvenc ingyenes alkalmazásainkat külön-külön beszerezni és telepíteni? Íme a legkényelmesebb megoldás.

 A letöltés és telepítés folyamatát a legegyszerűbben a Ninite elnevezésű oldal segítségével tudjuk megoldani.
Itt ugyanis elegendő bejelölni a kategóriákra bontva felsorolt – ingyenes – alkalmazások közül azokat, amelyekre szükségünk lenne, majd rákattintani a Get Installer gombra a lap alján.

ninite

Kényelmesen válogathatunk

Ekkor letöltődik a Ninite kliense, majd elindul a telepítés, ami alatt nekünk nincs más dolgunk, mint hátradőlni és figyelni a folyamatjelzőt, amely mutatja, a letöltések és telepítések folyamatát. Ha minden jól ment, a végén már csak kedvenc programjaink ikonjára kell kattintanunk és elindítanunk őket.

ninite

Automatikus telepítés

A gyűjteményben valóban sikerült összegyűjteni a legnépszerűbb ingyenes programokat (Skype, OpenOffice.org, Notepad++, ImgBurn, Firefox, Oprea, Foxit Reader stb.), illetve a leggyakrabban használt keretrendszereket (Flash, Silverlight, Java stb.) is. De találunk antivírusokat (AVG, Avast, Microsoft Essentials) és még egy Microsoft Office 2007 Standard próbaverziót is.

Ha valaki nem csak a legnépszerűbb ingyenes alkalmazások közül akar válogatni, hanem sokkal többet szeretne akkor neki az  Allmyapps oldala ajánlott: hasonló megoldást kínál, de kicsit összetettebb a korábban bemutatottnál: lehetőségünk van többfajta Linux és Window$ rendszerre automatikusan telepíteni programokat sokkal nagyobb (és ha kedvünk támad költekezni fizetős) listából a cuccainkat.   

allmyapps

 

allmyapps

A kész lista

A használatához szükségünk lesz egy ingyenes regisztrációra az oldalon, de ez alig egy perc alatt megoldható. Ezután le kell töltenünk a rendszer saját kliensét, amely segédkezik majd a telepítésben. Az előkészületek után csak kiválasztjuk az oldalon, milyen rendszerre telepítenénk (Windows XP, Windows 7, Windows Vista, Ubuntu Linux), majd a kategóriákba osztott gyűjteményben összeválogatjuk egy listába a számunkra fontos programokat.

allmyapps

A telepítés csak egy kattintás

Ezután a lista alatt az Install gombra kattintva elindul a korábban feltelepített kliens, és szépen, beavatkozás nélkül feltelepíti az összes kiválasztott programot (egyedül az Install gombra kell kattintanunk rajta).
A megoldás kényelmes, ráadásul a válogatáslistát elmenthetjük, így legközelebb még egyszerűbben megy minden, bár már az is nagy segítség, hogy egy helyről válogathatunk össze mindent, majd egyetlen kattintással telepíthetjük az összes programot.
Az oldalon elvileg vásárolhatunk is programokat (én nem szaladtam bele egyetlen fizetősbe sem), de a kiválasztásnál egyértelműen látszik, ha ingyenes szoftverről van szó.
A listát egyébként rendezhetjük különféle szempontok szerint, így akár arra is fényt deríthetünk, melyek a legnépszerűbb ingyenes alkalmazások a letöltők között.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr501654304
Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása