Az alábbi oldalon egy virtuális Vistát találunk, amelyet majdnem úgy használhatunk, mintha a feltelepített eredeti előtt ülnénk.

A dolog érdekessége amúgy leginkább az, hogy a Microsoft Silverlight technológiájára épül, így sokkal rugalmasabban lehet a dolgokat kezelni vele, mint mondjuk egy java-ra épülő másik netes operációs rendszer, az EyeOs segítségével. Technológiai bemutatónak, vagy aki még soha nem ült vista előtt tökéletesen megteszi! 

windows4all

Virtuális Windows a böngészőben

 

A windows4all.com oldalon található virtuális rendszer első ránézésre megszólalásig hasonlít a Vistához (másodikra már nem annyira), ennek megfelelően lehet használni is.
Van Start menü, van Asztal, Intéző, Jegyzettömb, Számológép, Paint, videolejátszó, RSS olvasó stb. És persze játékok is: pasziánsz, sakk stb. Szóval egy komplett „operációs rendszert” érünk el a böngészőben, természetesen csak akkor, ha van telepítve Silverlight plug-in a valódi rendszerünkben. Még azt is megoldották, hogy programokat telepíthessünk a virtuális rendszerre, természetesen csak olyanokat, amelyek szintén Silverlightban készültek.

windows4all

Még programokat is telepíthetünk

 

Akit a Windows4all nem győzött meg, de az online kipróbálható Vista iránt érdeklődik, az nézze meg a www.windowsvistatestdrive.com oldalt is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr141585060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása