Találkoztunk már olyannal, hogy nem tudtuk mi is valójában az amit látunk? Legyen az egy furcsa alakú csavarhúzó a fészerünkben, egy padláson talált ősrégi festmény, vagy egy ismeretlen nevű növény, amit nyári kirándulásunk alkalmával fotóztunk?

 

Mi sem tudjuk mi a neve ezeknek a dolgoknak. Hogyan keressünk rá az interneten? Milyen kulcsszavakat használjunk? Esetleg van valami mesterséges intelligencia, ami felismeri nekünk? Vagy bogarásszuk végig az összes otthon fellelhető lexikont? NEM!

A megoldás: IDthis.org. A weboldal címe az angol "Identificate This" rövidítése, ami magyarul annyit tesz, hogy "Ezt Azonosítsad"... Az oldal egy közösségi site, ahol a felhasználók úgy gyűjthetnek pontokat, ha megmondják/felismerik azt, ami a mások által feltöltött fotón látható. Az emberi agy, még szerencsére sokkal fejlettebb, mint egy számítógép. (Nem sokáig...)

 Az azonosításra váró fotók kategóriákba vannak sorolva. Minden kép alá oda lehet kommentezni, hogy szerintünk mit is látunk a képen. Egy kommentet nem a feltöltő osztályoz (hogy szerinte jó-e vagy rossz), hanem a közösség, igen/nem válaszokkal. Így kizárt, hogy rossz megoldást fogadjon el a feltöltő. Bátran használjuk! (angoltudás szükséges). Az eredmény garantált!

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr431534087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása