Mindenki unja már, hogy ha lefagy egy program, akkor csak hosszú kattingatások árán szabadulhatunk meg tőle. Minduntalan be kell menni a feladatkezelőbe, majd ott a Feladat befejezése gombra kattintani.

Profibbak tudják, hogy ha a feladatkezelőben nem az "Alkalmazások" fült, hanem a "Folyamatok" fült használjuk - ahol az összes processz ki van listázva - akkor a program azonnal bezárul. Ellenben az első esetnél, ahol még pepecsel egy kicsit. Miért? Ez egész a "taskkill" nevezetű dos parancsra vezethető vissza. Ha a cmd-ben kiadunk egy "tasskkill -im valami.exe" parancsot, akkor alapértelmezés, hogy vár egy kis ideig, mielőtt kilőné a programot, hátha közben "magázhoz tér" - ellenben ha a folyamatok fült használjuk, akkor a dos parancs úgy módosul, hogy hozzáadódik a "-f" kapcsoló, amely a foylamat lezárásának kényszerítését (force) hajtja végre.

Dehát ez a (valakinél naponta visszatérő) eljárás elég sok időt von el. Azonban, ha a SuperF4 programot használjuk, akkor az egész leegyszerűsödik egy billentyűkombináció megnyomására. Ha feltelepítettük az alakamazást, és egy program lefagyott, akkor csak nyomjuk meg a Ctrl + Alt + F4 gombokat, és az aktív alkalmazás bezárul (a fent említett force-os taskkill-es módszerrel). Így várnunk sem kell. A billentyűkombináció módosítására sajnos nincs lehetőségünk, viszont kapunk egy a system traybe beépülő menüt, ahonnét bármikor kikapcsolhatjuk a programot. A windowssal együtt is indulhat. Hasznos cucc...

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr401398191

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: filmzenstream 2018.12.15. 23:40:12

Szexshop látogatás - szexshop

Trackback: jb nursing home 2018.10.10. 11:45:20

Mészáros Lőrinc vagyona nem közérdekű adat. Miért? Csak úgy! - hacsaknem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cirrus 2010.09.11. 16:51:08

Linuxon sokkal egyszerűbb. Csak rákattintasz egy ikonra, ilyenkor a kurzor halálfejjé változik, ezután rámutatsz az ablakra, és ki van lőve. Persze ez az ikon nem nagyon szokott alapbeállításban megjelenni.

süti beállítások módosítása