Már majdnem minden otthonban található egy útválasztó, amely több számítógépet hivatott összekötni. Mi a helyzet, ha meg szeretnénk tekinteni a beállításait, és kéri az adminisztrátori jelszót? (A beállítások megtekintése: böngésző címsorába írjuk a 192.168.1.1 címet. Ekkor jelenik meg a router adminisztrátori felülete...)

Ha nem állítottuk el az idők során az alapértelmezett jelszót, de már elvesztettük az eszközhöz tartozó kis könyvecskét, amelyben le van írva, akkor hasznos lehet nekünk a  routerpasswords.com odlal, amelyen szinte az összes piacon fellelhető router alapértelmezett jelszavát megtaláljuk.

Ez az oldal segítség nekünk, de segítség más rossz indulatú embernek is, hiszen, ha éppenséggel engedélyezve van a vezeték nélküli hozzáférés, és nagy hatótávolságú a wireless kapcsolat, akkor akár a szomszédok is használhatják (lophatják) az internetünket, ami nem kedvez a pénztárcánknak (vagy az idegeinknek, a netlassulás miatt). Sőt akár le is tilthatnak bennünket vagy adatokat lophatnak oly módon, hogy proxyként egy a saját maguk által üzemeltetett gépet állítanak be, és azon figyelik az adatforgalmat!

Mindig legyünk körültekintek, és erős jelszót állítsunk be a konfigurációs felületre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr241319717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása