Nem fér el a kép a weblapunkon, készítendő meghívón, könyvborítón. Mit tegyünk? Három fajta lehetőségünk van egy kép átszabására: Levágás, átméretezés és a tartalomérzékeny átméretezés. Az első kettőről mindenki tudja mit takar. Eléggé nyers megoldás. Főleg, ha az egész képet rá akarjuk szabni az adott területre. A harmadik egy elképesztően jó technológia. Lehetőségünk van megadni, hogy mely területeket NE méretezzünk át a képeken. Így bizonyos részeket kiemelhetünk a tartalomból anélkül, hogy sérülne az összkép, a látvány. Vagy bármely részlet elveszne. Íme néhány példa:

Az átméretezésből kihagyott terület: A két ló. Eredeti méret: 102x768 - seam carvinggal elért méret: 640x 480. Az két ló nem változott. A tér összes eleme is megtalálható, csak kisebb méretben. 

Az átméretezésből kihagyott terület: az antilop
Eredeti méret: 1024x768 seam carvniggal elért méret -> 500x300
Az antilop nem változott. A háttér összes részlete is  megtalálható, csak kisebb méretben.
 

 


 

Íme egy video, amely még néhány példát mutat, és alapjaiban magyarázza a technológia lényegét (angol):

Végül a program:

Seam Carving Letöltése

Használata egyszerű: Satírozzuk be a kihagyandó területet!

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr931282056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása