Az Augmented Reality (AR), azaz a kiterjesztett valóság, összeköti a valóságban látható képet a számítógépen található adatokkal. Az AR egyik leggyorsabban fejlődő területe, amikor a mobilok valós idejű mozgóképére az internetről származó adatokat, képeket helyeznek.

A kiterjesztett valóságot magunk is létrehozhatjuk, mindössze egy számítógépre és egy webkamerára van szükség. A végeredmény pedig az lesz, hogy a Google Earth 3D-s épületmodelljeit elhelyezhetjük és mozgathatjuk a kamera által rögzített környezetben.

Első lépésként az AR Sights oldaláról le kell tölteni és ki kell nyomtatni egy PDF állományt. Ennek közepén egy vastag fekete keret található, ennek a helyzetét, mozgását, méretét fogja majd felismerni az a program, amelyik összevegyíti a virtuális és a valóságos valóságot. Ezt a programot is az AR Sight oldaláról lehet letölteni, létezik Windows és Mac OS X változata is. Már csak azokra a Google Earth modellekre van szükség, amelyekkel játszani szeretnénk.

A program indításakor ki kell választani a modellt, és be kell kapcsolni a webkamerát vagy a számítógéphez csatlakoztatott videokamerát. A megjelenő teljes képernyős képen először a valódi világot látjuk, azonban amikor a korábban kinyomtatott, fekete keretet tartalmazó papír is a kamera látószögébe kerül, akkor azon megjelenik az épületmodell mozgatható, forgatható képe. Ahogy a valóságban az üres papírlapot mozgatjuk, úgy mozog a számítógép képernyőjén, a kiterjesztett valóságban, az Eiffel-torony vagy a Colosseum képe. Ha forgatjuk vagy döntjük a lapot, az épület is pontosan úgy fog mozogni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr71518614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása