Bemegyek a stertmenübe, kikeresem a milliónyi telepített program közül, elindítom, várok, elnavigálok a méretezendő képekig, kijelölöm, megkeresem a menüsorban az átméretezést, beállítom a mértetet, és a kimeneti mappát, és elindítom a folyamatot.... Kész, visszamegyek a mappába az intézőben, vágólapra rakom stbstb...

Ne is részletezzük ezt az irdatlan hosszú folyamatot. Aki számítókép közelében van, az kénytelen ezt elvégezni. Családi fotók küldése a nagyinak, autósképek a havernak, és hát az internetszolgáltatók nem nagyon garantálják a 60-120 kb/sec sebességgel történő feltöltést... "Lefele jöhet, de fel NEM, mert így jót tennénk a torrentezőknek..." Pff. A lényeg, hogy ha még ebben az évezredben el akarjuk küldeni a képeinket a rokonoknak, akkor jól jön egy olyan képátméretező alkalmazás, amely 2 kattintással kezelhető, felhasználóbarát.

A RightTumb nem azok közé a programok közé tartozik, amelyek holmi "fogd és vidd" módszerrel akarják kiszúrni a szemünket... Ez beépül a kontextmenübe(jobbklikk), és tényleg csak 2 kattintás, és már ott is vannak az eredeti képek mellett az átméretezettek az előre beállított formátumban, méretben.

A program webmesterknek is hasznos lehet, ahol hipp-hopp kell a képeket szerkesztgetni, vagy azokank, akik valamilyen online képmegosztó szolgáltatást (netán egy közösségi oldal, pl a facebook képmegoszó funkcióját használja) és nem akar sokat várni.

Egyszerűen nagyszerű...

A beállítási lehetőségek...

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr811316661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása