Ez a trükk valójában nem is trükk, mégis kevesen ismerik. A T-Mobile egy olyan teljesen hivatalos szolgáltatásáról van szó, amiért többeknek még a szolgáltatóváltás is megérheti, merthogy a T-Mobile ezt csak a saját ügyfeleinek teszi elérhetővé. A módszer röviden, vázlatosan, hogy utána már mehess is SMS-t írni:

  • regisztrálj a T-Mobile WebSMS oldalán
  • a mobilod (sic!) alap böngészőjében menj a http://t-zones.hu címre, válaszd a T-Mobile menüpontot, ezen belül pedig az SMS küldését
  • az így kapott oldalt mentsd el a mobilos könyvjelzők közé, így később gyorsan el tudod érni, mintha csak hagyományosan írnál SMS-t


Mindehhez persze elő kell legyen fizetve egy mobilos (!) netes csomag. Ha más miatt még nincs ilyened, akkor persze nem egészen ingyen az ingyen, de tekintve, hogy 990 forintért 100 megányi nethez lehet jutni, akkor 2,2 forintra jön ki egy üzenet ára. Ha csak napi 5-öt küldesz, akkor is 6,6 forintra. Nem is beszélve arról, hogy marad még kb. 97 megád, amit lenetezhetsz.

A gyakran használt számok a felület saját telefonkönyvébe is menthetők. Ha 90 napig nem lépsz be, újra kell regisztrálnod. Ami még nagyon fontos: a felületre számítógépen is be lehet lépni, de ebben az esetben nem ingyenes az SMS-ek küldése, hanem üzenetenként a díjcsomagodnak megfelelő összeg vonódik le.

Egyenrangú a sima SMS-sel, teljesen megbízhatóan működik.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr131355937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nep7uN 2009.09.03. 17:28:57

de mért csak t-mobilosoknak reisztrációnál van 70es meg 20as is nem?

numlockholmes 2009.09.03. 17:36:50

@Nep7uN: A websms használható más, nem 30-as mobilról is. Pl neked 70-es van, beregisztrálsz, és akkor a számítógéped előtt ülve küldhetsz sms-t a saját pénzeden a saját számodat használva, akkor is ha vodás vagy pannonos vagy éppen. Ez univerzális.

A mobilodon más történik: a telszámod alapján azonosítanak, ekkor "látja a t-mobile" hogy hát igen te 30-as vagy (és persze benne vagy az adatbázisban, mivel előtte regisztrálitál), akkor neked ingyenes!

Röviden: Az ingyenesség csak 30-as témobil szolgáltatóval regisztrálva létezik.

Nep7uN 2009.09.03. 17:47:24

ja így értem, egyébként vicces hogy kaptam egy sms-t amikor válaszoltál a kommentemre :)

numlockholmes 2009.09.03. 17:48:13

Igen, a fent leírt módszerrel küldtem :D

süti beállítások módosítása