A túl sok Facebook ismerősnek - és ezáltal a túl sok üzenetváltásnak az a hátránya, hogy néha azt hiszi rólad az FB, hogy kamu profil vagy - csak egy robot, aki üzenget. Ekkor, hogy lecsekkolja emberi mivoltodat néha megkér téged, hogy azonosítsad néhány ismerősöd a képeik alapján. Könyörgöm, ekkor ne a mindenféle Appok által generált szirszar naptárképek közül válasszon fotót, amin nagyjából 15*15 pixeles a kép... Plusz valami arcfelismerőt is be lehetne építeni, mert ha éppenséggel a kedves ismerős nem töltött fel profilképet akkor mi van? Megszívtam?

Na ki tudja megmondani kit ábrázol ez az apró fehér négyzet ott a képen?

Persze elbuktam az ellenőrzést - meg lett állapítva, hogy robot vagyok. Letiltottak minden FB funkciót 1 hétre. Utána újra megpróbálhatom bebizonyítani emberi mivoltomat. :( Az SMS hitelesítés persze Magyarországon nem elérhető... Nem lett volna elég az ellenőrzéshez egy egyszerű captcha?

Klikk a nagyobb mérethez!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr192707716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gépember · http://gepembernaploja.blog.hu/ 2011.03.03. 21:57:04

Ha Te robot vagy, akkor ők mik?:

index.hu/tech/2011/03/03/facebookos_robothadsereget_hozna_letre_az_usa/

Vagy Te is benne vagy, csak még nem tudsz róla? :)

tjalf (törölt) 2011.04.19. 09:16:44

Velem a múltkor beállíttatta FB az sms hitelesítést és meg is jött az ellenőrző sms...Magyarországra! Szal van remény...

süti beállítások módosítása