A Google mindig meglepi a felhasználókat újdonságaival, de ezúttal a jó 10 éve megszokott logóváltás máshogy történt. Az eddigi statikus logókat felváltotta egy ősrégi játék Javascript megvalósításban: PacMan. Miért? Ez a játék pontosan 30 éve 1980 Május 22.-én látott napvilágot. A játék indításához csak ez eddig megszokott "Jó napom van" gomb helyett a "Pénzbedobás" gombra kell kattintanunk (Akinek éppen angol Gugli jön be, az értelemszerűen az "Insert Coin" gombot használja.) Nagyon jól hozza a nosztalgikus játék (az eredeti zenéjével együtt) a 80'-as évek feelingjét :D

A játékban egyébként egy ún. húsvéti toját (easter egg) is elrejtésre került: a "Pénzbedobás" gomb újbóli lenyomásával ugyanis aktiválható egy kétjátékos üzemmód is, amelyben egy társunkkal együtt élvezhetjük a játékot. Utóbbi ilyenkor a W, A, S, D gombokkal tudja a saját, Ms. Pac-Man figuráját irányítani.

A többi Google-kereső Easter Egg ITT található.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr72021520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztoforo 2010.05.21. 20:48:14

Nálam nem éppen flash, de azért baromi ötletes :)

Zorró Média 2010.05.21. 23:24:34

Emberek, help!
Megneztem en is a google fooldalat, es azota a bongeszom egesz nap vinyog. Hiaba uritem a cache-t, hiaba inditom ujra a bongeszot, hiaba inditom ujra a ubuntut, ahogy elinditom a firefoxot, mar nyivakolja a pacman hangokat.

Nem tudja valaki, hogy lehet elgalgattatni valahogy?

numlockholmes 2010.05.21. 23:32:34

Akkor is, ha nem a google oldalon állsz? Hmm.

Az ubuntu szoftverközpont keresőjébe írd be, hogy "clean" és szedd le az első találatot, ami egy takarítóprogram. Már sajnos nem emlékszem jól a nevére, valami Kleen Sweep vagy hogy hívták. Ez teljesen üríti a firefox által felhalmozott adatmennyiséget (ha a böngészőn keresztül törlöd nem törlődik minden.) Reméljük már nem fog vinnyogni.

Zorró Média 2010.05.21. 23:32:46

Es megis, milyen, jo hogy van Google. A segitsegevel meg talaltam a megoldast:-)
annoyances-resolved.blogspot.com/2010/05/google-pac-man-keeps-going-and-going.html
Nallam a CoolPreview-et kelett letiltanom. De ahogy olvasom mashol is problemat okozott. Ha meg valakinek van ilyen pacman vinyogos problemaja, akkor nezze meg a fenti link komentjeit.

Zorró Média 2010.05.21. 23:40:03

@baυxit: nallam (9.10) a computer-janutor az elso, magyarul a Lomtalanito 1.11. Jo pofa cucc, de olyan csomagokat is felajanl az uninstallra, amit nemreg hasznaltam, mint az apeh progit vagy az opera-t. Igy elvesztettem a bizalmam evvel a progival.

numlockholmes 2010.05.21. 23:48:14

@Zorró Média: Gyorsan átváltottam Linuxra. Bocs nem az első találatra gondoltam, hanem a BleachBit nevezetű programra. (a találati listán a 3.) Szerintem nagyon tuti alkalmazás, most gyorsan ki is pucoltam vele mindent, és 1,2 gb helyet szabadított fel.
Még vagy egy fél éve végignézegettem a takarítóprogramokat, és pont a computer-janutor vágta tönkre a linuxom, szóval, aki még nem nézte meg az ne is nézze... Remélem azóta megoldódott a pacmanos probléma.

Zorró Média 2010.05.22. 10:50:04

@baυxit: Koszonom. Ez igazan hasznos progi, es nagyon kellemessen szol is, ha a koynvjelzoimet szeretnem torolni. Azota mar javitottak a Google oldalan a pacmanen, mert most mar nem indul automatikussan hang, igy nincs belole problema.
Megegyszer koszonom: Megoldva.

süti beállítások módosítása