Hányszor mondtuk magunknak gépezés közben, hogy "Még ezt az egy érdekes Wikipédia cikket elolvasom kb 15 perc alatt, azután megyek dolgozni"... Majd 2 óra múlva észbekapunk, hogy még mindig ott a befejezetlen munka. Opsz! Erre van az http://x.minutes.at/ website, ahol garantáltan nem felejtjük el a teendőket: Az oldal a megadott időpontban bezárja az éppen lázasan böngészett érdekességeket, és figyelmeztet.

Az X helyére az fenti webcímben egy számot kell írnunk, az utolsó perjel után pedig a meglátogatni kívánt oldalt. Például: http://5.minutes.at/numlockholmes.blog.hu. Ha most felolvassuk a webcímet, akkor angolul a "five minutes at numlockholmes..." szöveget kapjuk, ami azt jelenti, hogy 5 percet tölthetünk el az oldal olvasgatásával. Ha tab-os böngészőnk van, akkor egy felugró ablak figyelmeztet, ha pedig egy külön ablakban nyitottuk meg az oldalt, akkor az bezáródik.

Akár statisztikákat is készíthetünk, hogy mennyi időt töltöttünk el egy adott oldalon a http://howmany.minutes.at/ segítségével. Úgy kell eljárnunk, ahogy a fent leírtak mutatják: A website címét beírni a cím után. Itt viszont visszaszámlálás történik, hanem elindul egy stopper és mutatja, hogy mennyi ideje vagyunk az adott oldalon.

Felesleges, de érdekes weboldal :D

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr981845768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.03.27. 19:59:43

ez nagyon jó:D
szívesen belőném,csak tudom, hogy naaaaaagyon nagy mérges lennék, és nagyon csuklanál:D

süti beállítások módosítása