A következő Firefox trükk a bonyolult neve ellenére egy egyszerű dolgot takar. Ha valaki Firefoxot használ, és irdatlan sok könyvjelzője van, akkor egyszer elkezdi őket mappákba rendezni.

Vagy úgy csináljuk, hogy új könyvjelző hozzáadása közben egy legördülő menüből kiválasztjuk, hogy melyik mappába akarjuk elmenteni a bejegyzést, vagy egyszerűen elmentjük ömlesztve egy helyre és mondjuk, havonta rendezzük őket a "Könyvjelzők kezelése..." menüponttal.

Van egy sokkal egyszerűbb, beépített, automatikus rendszerezési módszer is, ami megkímél minket a sok felesleges munkától. Ezek az intelligens kategória-könyvjelzők. Nézzünk erre egy példát: A hírszájtokat akarjuk egy helyre gyűjteni. Bemegyünk a Könyvjelzők\Könyvjelzők kezelése..." menüpontba ahol már van néhány ilyen könyvjelzőnk. Rákeresünk arra a szóra, hogy "hír", hiszen a híroldalakat szeretnénk csoportosítani.

Ekkor megjelenik egy új gomb az eszköztáron: Mentés. Azt gondolnánk, hogy ez a keresési találatokat (név, url cím stb) menti el mondjuk egy .txt fájlba.

  Nem. Létrejön egy intelligens címke bal oldalt, ahol a könyvjelzőtárunk mappaszerkezetét látjuk. A típusát jelző kis ikon is más kinézetű, hiszen nem mappáról van szó.

  Ha legközelebb létehozunk egy új könyvjelzőt, és érvényes rá az a keresési szó, hogy "hír" (tehát megtalálható az oldalcím szövegében, vagy az url-ben, vagy a forráskód <META name="keywords"... részében), akkor hozzáadáskor automatikusan belekerül ebbe a csoportba. Nem kell foglalkoznunk, az időrabló csoportosítással.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr521752018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztoforo 2010.02.12. 14:07:13

Igazából ez pontosan a keresési találatokat menti el, csak nem .txt fájlba. Pontosabban magát a keresést. Hasznos fícsör.

numlockholmes 2010.02.12. 14:48:36

A fél világ Firefoxot használ (én Operát, mert van online könyvjelző tára, amivel lehet szinkronizálni, így újratelepítéskor nem vesznek el, +Opera Turbo stb... ) de már csak emiatt érdemes áttérni.

A blog statisztikái is jól mutatják a böngészőhasználati arányokat: kul.hu/nqge

süti beállítások módosítása