Akinek Windows rendszere van, legalább egyszer már biztos találkozott kékhalállal. Aki még nem, az nagyon szerencsés ember...  A kékhalál, eredeti angol nevén Blue Screen of Death (BSOD) a Windows 3.1 óta jelen van a Windows operációs rendszerekben és az a feladata, hogy információval szolgáljona az esetlegesen bekövetkező rendszerösszemomláról. Bill Gates, a Windows atyja kínos perceket élt át 1998-ban, amikor egy élő performasz közben omlott össze a rendszer:

 

Én szerencsére már egy éve nem láttam kékhalált - ez talán annak is köszönhető, hogy már egy éve Linuxot használok :) - kernel panicot, viszont annál többet. De mi a helyzet akkor, ha annyira fanatikusok vagyunk, hogy nem elégszünk meg holmi kék színű rendszerösszeomlással? Művészi hajlamaink, és Windowsos perveziónk kiélésére pont nekünk találták ki ezt az alkalmazást:

 A NotMyFault névre hallgató segédprogrammal testreszabhatjuk a kékhalál képernyőjét. Az eredetileg tesztelési célokra kifejlesztett program utólag olyan funkciót is kapott, amivel beállíthatjuk a BSOD képernyő színét.

A letöltött zip fájlban a következő programot kell futtatni: exe/Release/NotMyFault.exe

Hogy ne kelljen egy újabb rendszerösszeomlásra várnunk, egy gombnyomással előidőidézhetjuk azt. 8 fajta hiba közül választhatunk. A hiba létrehozásához csak nyomjunk a "Do bug"  gombra, miután beállítottuk a színeket. Ezentúl így fog kinézni a kékhalál képernyője. A készítők szerint teljesen biztonságos a program, nem okoz semmilyen kért a rendszerünkben.

Nálam így festett az átszínezett kékhalál, amit már rózsaszín-halálnak hívhatunk:

 

Végezetül egy képernyőkímélő, ami pont úgy néz ki, mintha  "bekékhalt" volna rendszer csak épp nem játszik a tűzzel. Haverok gépére beállítva jó kis tréfa lehet :) LETÖLTÉS

 

 

További kockafej képek: napigeek.blog.hu

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr402586235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása