Hazánk is számos olyan infrastruktúrával rendelkezik, amelyek a mindennapi életben - a gazdaságtól kezdve a politikán át a mindennapi emberek életéig - nélkülözhetetlenek. Kritikus információs infrastruktúráink mindenhol megtalálhatóak. Csak néhány példa: villamosenergia-rendszer irányítása, banki és pénzügyi számítógépes hálózatok, vezetékes és mobil kommunikáció, egészségügyi informatikai rendszerek.

Az nem újdonság ma már senki számára, hogy ezek a rendszerek (is) sérülékenyek, támadhatóak. Ugyanakkor nem látunk olyan határozott lépéseket, amelyek ezek komplex védelmére irányulnának. Gyakran mondogatjuk: nekünk Mohács kell, hogy felfogjuk, valóban veszélyben vagyunk! Ha ez a Mohács az információs infrastruktúrák területén jelentkezik, akkor bekövetkezhet egy "Digitális Mohács", azaz egy olyan informatikai-információs katasztrófa, amelyek következményei mindannyiunkat el fognak érni. 2010. november 2-án megrendezésre kerülő előadás azokat a rendszereket kívánja bemutatni, amelyek a leginkább támadhatóak hazánkban, és a leginkább sérülékenyek egy összehangolt információs támadás esetén. Az előadás célja az, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy hazánk is komoly veszélyben van, amelyet nem lehet túldimenzionálni.

Időpont: 2010. november 2. 18:00

Helyszín: Budapesti Műszaki Egyetem, K épület, 1. emelet, 46-os terem.

Előadó: A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Védelmi Elektronika tudományszakán tevékenykedő Krasznay Csaba.

Gyere el Te is, Numlock Holmes ott lesz!

Update: Lezajlott az előadás - a videofelvétel alább

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr982400306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása