A whichloadsfaster.com segítségével különböző weboldalakat versenyeztethetünk, hogy melyik töltődik be gyorsabban. A websiteon van egy választóvonal, ami elfelezi az oldalt. Mindkét részre egy webcímet kell beírnunk, ami a Go! gombocska megnyomása után egy stopperen méri a betöltési időt. Konkurens siteok, mint például a google vs bing versenyeztetésére kiváló. A Google 14%-kal, azaz 55 ezredmásodperccel gyorsabban töltődik be (talán a háttérkép hiánya miatt) mint a Microsoft keresője. Ha naponta átlagosan 5x használunk egy keresőt, akkor egy év alatt 20 másodpercet spórolhatnuk meg, ha a Googlet választjuk. Az index.hu és az origo.hu versenye döntetlen lett, ám a Jobbik és a Fidesz között a radikális párt győzött.

Azt szokták mondani, hogy egy mérés nem mérés, ezért a fenti menüsorból a "Repeat" elemet választva beállíthatjuk hányszor ismételje meg a kísérletet az oldal. A "Race" menüpontnál több versenyzőt is felsorakoztathatunk egymás után mindkét oldalra és így két nagy csapatot tesztelhetünk melyik a gyorsabb. Persze minden teszt függ a böngésződ által letárolt gyorsítótár képektől és az internetkapcsolatod sebességétől...

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr822203734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása