Amikor megkér minket egyik ismerősünk, hogy segítsünk neki megjavítani a gépét, és mindezt épp telefonon keresztül teszi, akkor hasznos lehet a következő oldal: supportdetails.com. Ha éppen nem egy kompjúterzseni beszél a telefon másik oldalán, akkor nehezére esik megadni a legalapvetőbb rendszeradatokat. A fenti oldal épp ebben nyújt nekünk segítséget. A megadott e-mail címre elküldi a használt számítógép legfontosabb paraméterit (amit egyszerű webes eszközökkel meg lehet tudni). Ilyen például az Operációs rendszer neve, a képernyőfelbontás, a böngésző típusa, az IP cím, a képernyő színmélysége és hogy milyen webes szolgáltatások vannak bekapcsolva: Javascript, Flash, böngésző-sütik.

Sokkal egyszerűbb erre az oldalra irányítani a delikvenst, mint egyenként elmagyarázni mit hol talál a vezérlőpultban, mit hogyan nézhet meg a böngészőben, ha még a számítógép bekapcsolása is nehézséget okoz neki. Supportos fiúknak, rendszergazdiknak, vagy mint a szomszéd informatikus palántájává kinevezett emberként élőknek is hasznos. Az IP cím birtokában akár távoli asztali kapcsolatot is létrehozhatunk, így még egyszerűbbé téve a segítségnyújtást.

Sajnos hardveres adatokat nem tudunk meg, de távolról úgyis csak a gép szoftveres részét tudjuk rendbe rakni, a "megbütykölit" inkább élőben végezzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr122203599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása