Néha szükségünk van arra, hogy a rendszer indulásakor megjelenítsünk egy üzenetet. Akár rendszergazdák vagyunk, és az összes felhasználót értesíteni szeretnénk egy változásról, akár csak szólni szeretnénk a családtagunknak, hogy ne felejtse el feltölteni a legújabb fotókat a nagyinak mindig jól jön ez a lehetőség. Sajnos nem olyan szép, hogy a Rendszerleíró adatbázisban kell egy értéket megváltoztatni, de a Numlock Holmes műhelyében már készül egy apró segédprogram, ami ezt 1-2 kattintásra leegyszerűsíti. :D 

Indítsuk el a regedit programot, amit régebbi rendszereknél a Start/Futtatás.. résznél tehetünk meg.

regedit_Start

Navigáljunk el a
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Policies\System részre, és itt válasszuk a legalnoticecaption kulcsot. Legegyszerűbben a keresést használva juthatunk ide.

1message

Egy kis angoltudással rendelkezve láthatjuk, hogy a legalnoticecaption a megjelenítendő üztenet címe - a legalnoticetext pedig az üzenet szövege. Ezeket módosítva (átírni valamilyen szövegre) pofás kis üzenetet jeleníthetünk meg bootolás közben. Sajnos nem működnek a white-space karakterek, mint például a \n ami a következő sorra ugorna... Win7, ill. XP alatt így néz ki:

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr151968054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása