Mint egy jó rendszergazdi, a hozzánk forduló embereknek kivétel nélkül segítséget nyújtunk. A legtöbbször a problémák forrása a biztonsági programok hiánya. Egy átlagember amint megveszi első számítógépét, elkezdi használni - csak éppen víruspajzsot és tűzfalat felejt el telepíteni. Amikor lerobban a gép, akkor persze előjönnek a "Sz@r Windows" és "Miért ilyen lassú?" mondatokhoz hasonló, már-már szállóigévé általánosult kifejezések.

Első dolgunk, hogy felpakolunk néhány takarító, vírusirtó és tűzfalprogramot, bár ezt sokadszorra elég fárasztó megcsinálni, hisz gépenként változik, hogy milyen rendszerkövetelménnyel rendelkező programot akarunk telepíteni. A legfárasztóbb dolog az alkalmazások beszerzése. Ebben nyújt segítséget nekünk az SSdownloader nevezetű nyílt forráskódú, ingyenes program. Nem, nem a SchutzStaffel-re kell gondolni, a megfelelő szó itt a Security Software.

Különböző kategóriákból választhatunk: Van ingyenes/fizetős vírusirtó kategória, tűzfal kategória, spyware/malware csoport és egyéb. A legnépszerűbb biztonsági programokról kapunk egy felsorolást. A szoftver neve előtt egy kis checkbox található, amit bepipálva máris kijelöltük letöltésre. Ha van licenszünk a fizetős programok használatára, akkor abból a kategóriából választunk, ha nincs, akkor ott van mellette a freeware alternatíva. Helyet kapott a listában a populáris Avast!, a Panda Cloud Antivirus ami kisebb gépekre is feltelepíthető, mivel a vírusellenőrzés a számítási felhőben nem pedig a gépünkön zajlik. Ezen felül a személyes kedvenc, a Comodo - de vannak itt nagy nevek is, például Kaspersky, Norton Internet Security és még sorolhatnám.

A sok biztonsági program mellet még egy-két klikkeléssel letölthetjük a CCleaner takarítóprogramot, az anonimitást biztosító TOR böngészőt vagy a Hijackthis logkészítő alkalmazást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr482124426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása