A Floppy kora leáldozott, a CD macerás, a Dropbox lassú... Munkánk során az adatok számítógépről számítógépre való szállításához a leggyakrabban a pendrive-ot használjuk. Akinek több gépe van, és köztük van egy laptop is annak nagyon hasznos lesz a következő ki alkalmazás.

Az USB kapu a legkülönfélébb helyeken található egy laptopon: van ahol mind a gép hátulján kapott helyet, van ahol csak oldalt a könnyű elérhetőség kedvéért, és van olyan is ahol minden oldalon van egy. Az én laptopom az utóbbi kategóriába tartozik. Mivel oldalra általában az egeret és a külső perifériákat csatlakoztatom a pendrive mindig hátulra került. Mikor sietős a dolgom gyorsan összecsukom a laptopot és rohanok - viszont a "toll-meghajtót" benthagyom az USB portban, ami nem kifizetődő, mert nagy eséllyel útközben elveszhet vagy a szállítás során letörhet, ami sem a pénztárcánknak, sem a meghajtón tárolt adatok eszmei értékének nem kedvez... Egy fontos dokumentumot, családi összejövetel fotóit nem lehet egykönnyen visszanyerni a kettétört pendrive-ról.

 Mivel a Windows nem figyelmeztet minket, hogy "Hé haver húzd már ki a pendrájvod!" ezért egy kis segédprogramhoz fordulunk segítségért: USB Stick Watcher

A progi figyeli az USB port történéseit. Ha kikapcsoláskor bennfelejtettük az eszközt, akkor még mielőtt leállna a Windows egy általunk megadott üzenetet jelenít meg, hogy ne felejtsük el kihúzni a meghajtót a gépből. Ha nem lenne elég a megjelenített üzenet, és a megjelenő kis ablakokat reflexből "kiikszeljük" akkor lehetőségünk van egy hatásosabb teljes képernyős üzenetet is megjeleníteni, vagy az üzenethez figyelmeztető hangot lejátszani. A program ezen kívül figyeli a meghajtónkon lévő szabad hely mennyiségét, és ha az az általunk megadott érték alá esik, akkor is figyelmeztet - de ez már csak amolyan kényelmi fícsör... A prgoram használatával elkerülhető az adatvesztés.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr672124243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása