Szeretnénk megmutatni a legújabb fotóinkat a haveroknak? E-mailben küldenénk egy rövid összeállítást a nyaralásunkról valakinek, de fogalmunk sincs, hogy hogyan tálaljuk ezt szépen, gyorsan, igényesen? "Most vágjak össze Paint-ben egypár fotót?" "Ááá már megint visszadobta a túl nagy fájlméret miatt amit küldtem". Ilyen és ehhez hasonló mondatok elkerülése végett próbáljuk ki a PhotoVisi illetve a FlixTime névre hallgató online eszközöket, melyekkel szép, letisztult fotó-összeállítást és online videó bemutatókat tudunk készíteni.  

A Photovisi egy hihetetlenül egyszerű eszköz: a Start gombra való kattintás után válasszunk egy sablont, majd dobáljuk be a képeinket egy digitális fotó-kollázs készítéséhez. Amint hozzáadtuk a képeket a webes eszköz automatikusan elrendezi őket, viszont, ha sok képünk van elképzelhető, hogy nekünk is bele kell nyúlni. Forgathatjuk, színezhetjük őket, giccses kereteket adhatunk hozzájuk, sőt még saját háttérképet is tölthetünk fel. A műveletek elvégzése után kapunk egy kis ablakot, ami felajánlja, hogy Facebookos ismerőseinkkel megosszuk a képet, de a kép mentése után IWIW-re, "májvip"-re stb ideális...

A másik online eszköz Flixtime névre hallgat. A használatához csupán egy ingyenes regisztrációra van szükség. Ha ez megtörtént, máris elkezdhetjük feltölteni azt a pár fotót/videót a rendszerbe, amelyeket utána mutogatni szeretnénk (Add Photos, Videos menüpont).

Mint egy szokványos videószerkesztőben itt is két sáv van: egy képsáv, ahova a feltöltött képeinket és videóinkat pakolgathatjuk és egy hangsáv, ahova az aláfestő zenét tehetjük. A "Render" gombra kattintva elkészül a kis összeállítás, ahol a feltöltött anyagok tetszetős effektekkel váltogatják egymást.

A kész terméket elmenthetjük .avi .flv .mp4 formátumban 640*360-as felbontással, vagy van egy kisebb változat is iPhone és "áj" előtaggal nevezett eszközök tulajdonosainak: 320x240. Letöltés helyett kérhetünk egy linket cuccoshoz, ami ideális e-mailben való küldéshez. Ha nagyon nem tetszik a videó, akkor ott a "Remix" gomb, amivel kérhetünk új effekteket, elrendezést, áttűnést. A végén kapunk hozzá embed kódot is (:

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr932001648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása