Unalmas az asztalunk háttere? Nincs hol kiélni művész hajlamainkat? Saját magunk is elkészíthetjük az új háttérképünket vagy "csak úgy" festegethetünk egy ötletes webes eszköz segítségével. A Flame nevű flash alkalmazás fény-ábrákat hoz létre. Ha szórakoztunk már a fényképezőgépünkkel, akkor tudjuk, hogy hosszú expozíciós idővel egy sötét szobában egy lámpa birtokában szép képeket rajzolhatunk a fény segítségével. Ezt valósítja meg egy magát digitális művésznek nevező ember, Peter Blaskovic alkotása.

Egy fekete térben több mozgó pont van, ami az egerünket követi. Ha nyomva tartjuk az egerünk bal gombját, akkor a mozgó pontok kigyúlnak, és fényes nyomot hagynak maguk után - mintha egy hosszú expozíciós időre beállított fotót készítenénk. A pontok színét, rezgésszámát, átlátszóságát, és káosz-faktorát mi állíthatjuk be. Ha egy kis időt szánunk rá, akkor szép képeket készíthetünk, amit a "Save" gombbal lementhetünk a számítógépünkre háttérnek, vagy akárminek.

 

5-10 perc alatt ezeket az ábrákat sikerült létrehoznom:





   

  A művész alkotásai pedig ITT. Elég durva képeket rajzolt, volt ideje az biztos...  

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr671923525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.04.15. 14:49:19

ez nagyon nagyon tetszik!
köszi!

süti beállítások módosítása