Az új Photoshopban el tudjuk majd távolítani a kép egyes részeit úgy, hogy a program a megmaradt környezetnek megfelelően egészíti ki az üres helyeket. Vége a fáradságos munkának, az órákig tartó szerkesztésnek - evvel az új funkcióval tényleg másodpercek alatt drámai módon átszabhatjuk a képünket. Az Adobe egyelőre keveset árult el az új funkcióról, de a demonstrációk alapján a képek retusálásának folyamata sokkalta leegyszerűsödik.

Ha egy fotón van egy nem kívánt rész, akkor miután egy grafikai programban fáradságosan körberajzoltuk és kitöröltük, még valahogy ki is kell egészítenünk az üresen maradt részeket. Egy megoldás lehet, hogy a szomszédos területeket odamásoljuk manuálisan. Ez eléggé időigényes, és csak egy ismétlődő elemekből felépített gányolmány lesz a eredmény. Néhány alkalmazás különböző módokon próbálja támogatni ezt a folyamatot, mindenféle intelligens felismerőmodullal, ami a kitörölt részeket újból feltölti, de ha valamilyen véletlenszerű mintázat van a háttérben, például egy felhős ég, vagy egy speciális rajzolatú átmenet, akkor kizárólag hozzáértő grafikusra érdemes bízni a feladatot, és neki is több órai munkájába telik kiegészíteni a képet.  Ami az új Photoshopban meg fog jelenni az egy csoda. Ettől a bemutató videótól minden grafikusnak le leesik az álla.

Az Adobe legújabb grafikai programcsomagjában, a CS5-ben a Photoshopba beépítettek egy olyan funkciót, mellyel ezek a feladatok egy pillanat alatt elvégezhetőek. A content aware fill (tartalomra érzékeny kitöltés) használata hihetetlenül egyszerű. Csupán körbe kell rajzolni a nem kívánt területet, a program magától meghatározza a környező területek hátterét és hihetetlen pontossággal megtervezi, hogy a kitörölt részeken milyen mintázat jelenjen meg. Az alkalmazás nem csupán színekkel képes feltölteni az üres területet, hanem pl. egy kősivatag esetén megfelelő méretű és színű köveket is varázsol törlés helyére. Inkrediböl!

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr931885582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása