Egy új horrorfilm, a Last call érdekes élményt kínál: a film szereplője a történet egy pontján felhív egy a moziban ülő nézőt, aki onnantól irányítja a karaktert. A "Ne menj be oda!" új értelmet nyer.

A Last call - Utolsó hívás című új német horrorfilmben a nézők irányítanak, így sosincs két azonos történet. A moziban a vetítés kezdete előtt a nézők megadják mobilszámukat, majd a film közben egy bizonyos ponton a film egyik - kellőképp kétségbeesett - szereplője felhív valakit a moziteremben.

Sosem lehet tudni kit, viszont akinél csörög a mobil (valószínűleg az egyetlen mozi, ahol nem azt kérik, kapcsold ki, hanem azt, hogy hagyd bekapcsolva a telefont) egyszerű hangutasításokat adhat a szereplőnek. "Ne menj be! Menekülj! Fordul hátra!" és hasonló mondatokat, melyeket horrorfilm nézése közben interaktív mozi nélkül is gyakran önkéntelenül kimondunk (vagy legalábbis gondolunk).

Most először a szereplő hallgatni fog ránk, és lesz annyi esze, hogy ne menjen le a töksötét alagsorba, vagy az első gyanús jelre fogja menekülőre. Utasításainkat egy hangfelismerő szoftver alakítja át, és a történet ennek megfelelően folytatódik, sőt a végére még egy rémisztő poén is belefér. Lapozós könyv 21. századi módra.


A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr931836551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása