A Facebook legújabb változata csak szöveges információt kínál, hogy szinte bármelyik mobilról elérhető legyen, és hogy ne terhelje le a 3G-s hálózatokat. A mobil változattól (m.facebook.com) elkülönülve az új szolgáltatás a zero.facebook.com címen lesz a jövőben elérhető. (még a mobil FB jön be a linkre kattintva)


A mobil Facebook már eddig is sok lehetőséget kínált az adatforgalom csökkentésére, ilyenek például a 3 féle méretben megtekinthető képek (kicsi, közepes, maximum), vagy a belinkelt Youtube videók kis méretben történő megjelenítése (a Youtube mobil változatának segítségével: m.youtube.com). Azonban a mobilra optimalizált oldal még mindig elég nagy méretű volt, mivel a készítők gondoltak az érintőképernyős mobilok használóira, és beépítették az ilyen navigációt támogató funkciót.

A Facebook Zero szinte visszamegy az időben, és eltűnnek belőle a nagy adatforgalmat generáló funkciók. Csak a szöveges üzeneteket láthatjuk, nem lesznek videók, képek és egyéb médiaszolgáltatások. A készítők a blogjukban azt írták, hogy ez költséghatékonnyá teszi a felhasználók számára a böngészést, és segíti a FB terjedését szegényebb infrastruktúrával felszerelt országokban (Afrika).

Ez jó ötlet, hiszen ki fogja az ismerősei képeit a kis hangyamozi méretű mobilképernyőn nézegetni - inkább a tényleges mások által megoszott információtartalmat helyezi az új szolgáltatás a középpontba. Kaptunk egy új Twittert. HURRÁ! Szerencsére a "lájkolás" és a "pókolás" megmaradt. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr231767760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása