Utálod keresgélni a parancsikonokat az asztalon? Gyorsítani szeretnéd a munkád? Nincs kirakva az alkalmazás az asztalra, de nem szeretsz turkálni a Program Files mappában az indító exét keresve? Sürget az idő? Akkor a Blaze gyorsindítót neked találták ki!

A program nagyon hasonlít a Google Desktop egyik funkciójára, amikor egy bizonyos billentyűparancsra előugrik egy keresőmező az asztalon. A Blaze a Crtl+Alt+Space billentyűk lenyomására jelenik meg, de ezt át is állíthatjuk a nekünk tetsző (aká egygombos) gyorsindításra.

blaze-01

Az alapvető funkció a programindítás. A háttérben folyamatosan épül egy indexfájl, ami a számítógépünkön található fájlok elérését tartalmazza. Csak kezdjük el begépelni a keresett program nevét, és a Blaze fontossági sorrend alapján (asztal, program files, egyéb hely) átnézi a programjainkat és megtalálja a hozzá tartozó indítófájlt. Nagyon hasznos funkciója a programnak, hogy nem feltétlenül kell teljes egyezést találnia a begépelt szó és a program neve között, tehát ha véletlenül elgépelünk valamit (pl Firefox helyett Fierfox-ot írunk) akkor is megtalálja a programunkat.

blaze-04

Az interneten való keresés is leegyszerűsödik: írjuk be a használandó kereső nevét, majd a keresett szót. Automatikusan megnyílik a böngészőnk a találatokkal.

blaze-05

Matematikai kifejezések megoldására is van lehetőségünk, a már megszokott jelölések használatával:

blaze-06

A beállításoknál fontos rész ahol beállíthatjuk, hogy milyen sorrendben, hol, és milyen fájltípusokat keressen a program. Ez már alapból is ki van töltve, de itt szabhatjuk igazán testre a programot.

blaze-08

A program még az mp3 fájljaink ID3 tag-jei között is kereshet. Skinnelésen kívül lehetőségünk van emailküldésre, és DOS parancsok azonnali futtatására.

blaze-09

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr361715025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zodarr 2010.07.18. 01:51:52

Hú, ezt kipróbálom hamarosan :)
Ha érdekel: TypeAndRun (jó ideje ezt használom), illetve van egy Launchy nevezetű, meg egy Kolibri nevű is.

numlockholmes 2010.07.18. 02:12:16

Én a Start Menü mellett teszem le a voksom :D

süti beállítások módosítása