A világ legismertebb videómegosztó portálja, a YouTube mostantól egy jelentősen átalakított, új külsővel is használható. Az egyelőre még csak tesztelés alatt álló és egyedi bejelentkezéses alapon bekapcsolható friss YouTube-design jelentős változásokat hoz az oldal szerkezetében és funkcióiban is. 

Az új YouTube kinézetét a minimálisra csökkentett szöveg és a súlyozás jellemzi. Ez utóbbi azt takarja, hogy a tervezők eltávolítottak minden nem szükséges szöveges információt az oldalról, és a népszerű funkciókat előtérbe helyezve, míg a kevésbé fontosakat háttérbe szorítva alakították át a lapok szerkezetét. Ezzel összhangban még az eddigieknél is nagyobb helyett biztosítottak magának a videólejátszónak, amelynek kezelése ugyanakkor a korábbiaknál átláthatóbbá és egyszerűbb vált. 
Az új oldalszerkezetben nagyobb hangsúlyt kapnak maguk a videótartalmak,
míg a kommentek és egyéb funkciók kicsit a háttérbe szorulnak.



 

 

Így például mostantól a kissé érthetetlen és pontatlan "HQ" és "HD" helyett a felhasználók a formátumot pontosan meghatározó "360p", "480p", "720p" illetve "1080p" opciók közötti váltással tudják a lejátszandó videó minőségét és felbontását kiválasztani, de triviálisabbá vált az ún. mozi mód bekapcsolása is. 

  A fő videóablak mellett jobban előtérbe került a kapcsolódó videók listája is, amely immár közvetlenül előbbi mellett látható, a korábban a videót és feltöltőjét leíró, valamint a videóra mutatkozó hivatkozás ill. beágyazókód kimásolását biztosító dobozok helyén. Ezek közül előbbi a videó alá, míg utóbbi egy ikonocska mögé került elrejtése számos más, a videó többek közt a Twitteren, Facebook-on és levélben megosztását biztosító funkcióval egyetemben. Sőt egyes híresztelések szerint a reklámok is sokkal lejjebb kerülnek, nem úgy, mint ahogyan a képen látszik - így a kapcsolódó videók listája még feljebb kerület.

A válaszvideók és a kommentek helye szintén némileg csökkentésre került, bár előbbiek jellemző rövid volta miatt ez nem zavaró, utóbbiakból pedig a vízszintesről függőleges elrendezésre változás miatt pedig még több is kifér így, mint eddig.

Az új YouTube-ot tesztelni vágyó felhasználók erre a linkre kattintva kapcsolhatják azt be, amelyet követően a videóportál már a friss designnal jelenik meg számukra. Amennyiben utóbbi nem nyeri el tetszésüket, az oldal tetején megjelenő "Return to the old YouTube" feliratra bökve tudnak a tesztprogramból kijelentkezni.

Az új és várhatóan a felhasználói visszajelzések alapján még némileg finomításra kerülő új kinézet legkorábban a nyáron válthatja majd le a jelenlegit alapértelmezésben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr111700478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása