Egy hasznos Firefox kiegészítő segítségével megnézhetjük internetezés közben, hogy mi is található egy link mögött, anélkül, hogy rákattintanánk a linkre, új böngésző-fület nyitva neki! A kiegészítő neve CoolPreviews, ITT letölthető.

A CoolPreviews Akció közben:

Miután installáltuk a kiegészítőt, és újraindítottuk a Firefoxot, minden link mellé kapunk egy kis kékeszöld ikont, amelyre ráhúzva az egeret megjelenik egy dobozban a link mögötti oldal lekicsinyített fotója.

cool-previews-01

Az oldal nagyon gyorsan jelenik meg - lényegében kapunk egy kis böngészőt a nagy böngészőablakunkba, görgetősávval, meg mindennel. Akár le is rögzíthetjük a kis előnézeti ablakot, vagy ténylegesen megnyithatjuk a kívánt oldalt egy új ablakban. 

cool-previews-02

Lehetőségünk van mozgatni vagy átméretezni az előnézeti ablakot, sőt a site betűméretét is megszabhatjuk.

A kiegészítő igazából nem is egy weboldal előnézeténél hasznos, hiszen csak akkor kattintunk a linkre, ha valamit akarunk ott, hanem a képek előnézeténél. Csökkentett felbontásban villámgyorsan betöltődnek a képek, ha egy olyan hivatkozásra húzzuk az egerünket amely egy képre mutat.

cool-previews-04

A CoolPreviews kiegészítő beállításai a böngésző jobb alsó sarkában kaptak helyet. Itt megtaláljuk az időzítési beállításokat és a kiegészítő által használt témákat:

cool-previews-05

cool-previews-06


 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr91623987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása