Ha nem szeretnénk, hogy ott virítson minden parancsikon bal alsó sarkában egy kis nyilacska, ami jelzi, hogy parancsikonnal van dolgunk, akkor kétféle módon kikapcsolhatjuk őket:

Vista alatt: Töltsünk le egy segédprogramot, ami vagy lekicsinyíti, vagy pedig teljesen kikapcsolja ezt a szolgáltatást.

XP alatt: Töröljük a regisztrációs adatbázis összes parancsikonfajtához hozzárendelt ilyen bejegyzéseit:

HKEY_CLASSES_ROOT\ConferenceLink
HKEY_CLASSES_ROOT\DocShortCut
HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut
HKEY_CLASSES_ROOT\WSHFile
HKEY_CLASSES_ROOT\piffile
HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile

Ezen kulcsok alatt az összes IsShortcut bejegyzést kell törölni. Könnyebben ráakadunk ezekre a bejegyzésekre, ha kereséshez a Szerkesztés/Keresés menüpontot használjuk. (Az F3 gomb nyomogatásával mindig a következő találatra ugrunk, amit egyből törölhetünk is)

Xp alatt egy trükkel is kikapcsolhatjuk ezt a szolgáltatást így sok-sok bejegyzés törölgetését kikerülve: Állítsunk be egy üres képet a kis kék nyilat ábrázoló néhány pixel méretű kép helyett a következő regisztrációs bejegyzés létrehozásával:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Shell Icons

Itt hozzunk létre egy szöveges kulcsot 29 néven, melynek adjuk a következő értéket:

C:\Windows\System32\shell32.dll,50

Ez egy üres ikonfájlra mutat, így ez fog (vagyis nem fog) megjelenni a parancsikonok alsó sarkában!

(Minden regeditben módosított dolog csak újraindítás után lép életbe! Vagy írjuk be a parancssorba a következő parancsot (idézőjelek nélkül): "%SystemRoot%\System32\RUNDLL32.EXE user32.dll, UpdatePerUserSystemParameters" )

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr931555286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása