Amikor szörfözünk az interneten, és találunk valami érdekeset/fontosat, akkor legtöbbször el is szoktuk menteni azt. Legyen ez például egy e-mailben érkezett dokumentum, vagy egy vicces facebook kép a barátunkról... Ekkor a "Mentés másként..." parancsát használjuk a programnak.

Sokszor találkozunk avval a helyzettel, hogy ez a dialógusablak elfelejti az előzőleg meglátogatott helyeket, mindig egy adott mappára (ami legtöbbször a saját Dokumentumok mappánk) áll vissza. Ilyenkor minduntalan elnavigálni a kívánt mappához, ahova a cuccot mentenénk, elég hosszú és idegesítő feladat, főleg ha ezt sokszor egymás után kéne megcsinálni, az adott helyzettől függően...

Persze a Dialógusablak bal oldalán látunk némi segítséget, amely a számítógép legfontosabb helyeit (Asztal, Dokumentumok, Sajátgép, Halózati helyek) sorolja fel, de épeszű felhasználó maximum eddig a Sajátgép parancsot használta. A többi teljesen felesleges.

A SimpliSoftware cégnek, az egyik Places névre hallgató ingyenes alkalmazása ezt a bal oldali kis sávot engedi szerkeszteni. Nagyon hasznos, ha a fontos dolgainkat nem közvetlenül a Dokumentumok mappában, hanem a winchesterünk labirintusának legmélyén tároljuk. A program segítségével bármilyen mappát hozzáadhatunk ehhez a sávhoz, így máskor nem kell temérdek klikkelés közepette megkeresni egy mappát, hanem csak válasszuk ki a listáról a már előzőleg hozzáadott kedvenc helyünket. Nem csak a mentegető-internetezőknek hasznos ez az alkalmazás, hanem bárkinek, aki aktívan állít elő produktumot, például képet/szöveget szerkeszt, vagy bármi más digitális munkálatok közben keletkezett fájlt ment el. (Ilyen Mentés másként dialógus ugrik elő például a Wordben is)

 

  És végül a kezelőfelületéről egy kép (vicces lehet egyből a Lomtárba menteni):

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr921534016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása