Rég óta ismertek azok a kutatási eredmények, melyek megmutatták, hogy a gépelési stílusjegyek könnyen azonosíthatják a gépelő felhasználót. Az SMU hallgatóinak díjnyertes találmánya ezt az elméletet ülteti át a gyakorlatba.

A Safelock rendszer a jelszavas hitelesítések során nem csak a beírt jelszó helyességét vizsgálja, hanem azt is, hogy pl. mennyi ideig tartanak az egyes leütések, vagy hogy mekkora idő telik el két egymás utáni billentyű lenyomása között, és csak akkor teszi lehetővé a belépést, ha az így felismert minta összevág a valódi felhasználó előre rögzített gépelési sémájával. Sőt, a fejlesztők ennél is tovább mentek: néhány sikertelen próbálkozás után a Safelock rosszindulatónak bélyegzi a próbálkozót, és elkezd rátanulni a gépelési mintáira, és kizárja őt a rendszerből.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://numlockholmes.blog.hu/api/trackback/id/tr561466689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása